Figyelem! Újdonság!

Fontos információ, hogy a jelenleg Magyarországon kialakult fa és fűrészpor alapanyag hiány miatt nagyon bevált újrahasznosítható alapanyag a brikettáláshoz, a venyige és a szárított szőlő és gyümölcs cefre. Minimális költséggel beszerezhető melyet az általunk forgalmazott Vertikál legújabb típusú brikettgép kiváló minőségben gyártja. Jelenleg Olaszországban a legnépszerűbb 5000 Kcal rendelkező brikett. Ára kint egy 15 kg-os doboz 7 Euro. Nyugati importja is jelentős!


Mi az a biobrikett?

A biobrikett, fűrészpor, faforgács, szalma, papír, kóró, nád, stb. mezőgzdasági illetve faipari termékekből kötőanyag nélkül előállított termék.

A biobrikett csak éghető anyagot tartalmaz, helyettesíti a szenet és a fát.


Magyarországon egyik gyártó sincs régen a piacon, de 1-2 éves tapasztalattal rendelkező brikettgyártók igen és a tapasztalat sokat jelent. Jelen esetben ha konkrét érdeklődés van, előzetesen gyártással több éve foglalkozó szakember által tanácsadást is tudunk biztosítani ami  sokat jelent. Nem szabad ezen spórolni, ha komoly a befektetői szándék.
Több éves kapcsolatban állok 2 olasz brikettgyártó céggel. Mind a mechanikus nagy gépek vonatkozásában : 600kg/h-1500 Kg/h, mind a kisüzemi vagy saját háztartásban is alkalmazható hidraulikus gépeket előállító nemzetközi piacvezető gyárral is.
Több éve az érdeklődöi telefonok alapján kialakult vélemény az, hogy Magyarországon a micro- kis- és középvállalkozók számára a hidraulikus gépek jelentenek perspektívát, mind az árak és a teljesítmény szempontjából.

Sajnos nálunk a nyugati országokkal ellentétben nem kap megfelelő népszerűsítést a brikettgyártás és a biobrikett - akár szalma vagy fa-brikettről - mint fűtőanyagot a jövő legegyszerűbben beszerezhető praktikus fűtőanyagot illetően!

A brikettgyártás hasznos a gyártónak, mint biztos bevétel. Az emberek végre kezdik megismerni és mindinkább előnyben részesítik a (nedves) fával, vagy gázzal szemben. Ezen a télen olyan emberek is biobrikettet vásároltak, akik eddig fával tüzeltek. Praktikus, mert kisebb csomagolásban is elvihető, tiszta és magas a fűtőértéke, kellemes meleget ad.

Remélhető, hogy a banki hitelfelvétel, illetve a pályázatok sikeresebbek lesznek a jövőben, és nem kizárólag a napkollektor és a drága pelletgyártás népszerűsítésére helyezik a hangsúlyt az energia újrahasznosítás tekintetében.

Még annyit a gyártók és felhasználók véleménye alapján, hogy a brikettgép vagy olasz vagy német kell legyen. Ma hosszú távra gondolkodunk. Ezek a gépek lehet drágábbak, de a konstrukció a tervezés és a gép kiváló minőségű alkatrészei hosszú távú garanciát jelentenek a gyártásnál. Ha nem megfelelő a prés-erő, a brikett széthullik és piacképtelen lesz.

Egy hidraulikus üzem géppark beállítása kb.a legnagyobb géppel: brikettgep: 210kg/h,  hűtő, finomító,  porelszívó, daráló ,  kb:10 millió forint De kisebb teljesítményű géppel magyar darálóval olcsóbban is megoldható.
A gyártók mellett fontosak még a brikettgyártás körül a viszonteladók és a végfelhasználók. A következő években a brikettfelhasználás felfutása várható a viszonteldók maguk jönnek a biztos vevőhöz.

Sokan   eddig   az asztalosipari hulladékra alapozták termelésüket (faforgács fűrészpor) Ha van száraz alapanyag, kíváló minőségű brikettet lehet készíteni Csak a jelenlegi recsszióbaan egyre kevesbben vannak és a kereslet felveri az árakat. A nagyobb hőerőművek fogják felvásárolni a bálázott szalmát és a fahulladékot.
Nem jellemző az a magatartás, hogy a gazda inkább visszaforgatja a szalmát a földbe (trágya gyanánt), mint inkább eladja. Ha a szalmát visszaforgatja, akkor még mindíg kezelni kell a földjét olyan vegyi anyaggal mely a szalma rothadást beindítja. Különben az a következő évben nem fog trágyaként funkcionálni. Másrészt a bálázás során marad annyi szalma a szántóföldeken, ami elég.
Erre a jövőben úgy kell felkészülni, hogy a termelés mellett a hasznot visszaforgatva, energianövények termesztésébe kell belekezdeni./ Energiafűz a vetés után a harmadik évben aratható kombájnal, utána évente ismételhető. Energia fű, akár fél év múlva aratható.

1 m3 földgáz ára 134,-Ft (állami támogatás nélkül). A brikett ára változó 30-50 Ft/kg, attól függ, hol árulják és miből készült.
A különböző alapanyagú brikettek fűtőértékében nincs nagyságrendi különbség. Aki veszi a fáradságot, és a brikettel való fűtést választja, az rossz esetben 25 %-ot, jó esetben akár 60%-ot megspórolhat a fűtés számláján!
1 kg brikett 0,5 m3 fölgáz, vagy 1,4 kg tüzifa fűtőértékének felel meg.

Kiválóan alkalmas kályhák, cserépkályhák, kazánok, kandallók, kerti grillek fűtésére, mivel lassan ég, folyamatosan tartja a hőt.

Környezetbarát tűzelőanyag, kéntartalma 0,1-0,3% és nem tartalmaz egyéb környezetszennyező anyagot. A biobrikett egyedüli hátránya, hogy kizárólag fedett helyen, csapadéktól védve szabad tárolni, mert a közvetlen csapadék hatására elveszti tömörségét és szétomlik. Az ömlesztve tárolt biobrikettre a levegő magas, 90-100%-os relatív páratartalma tartós tárolás esetén kedvezőtlen hatással van. Zárt térben, csomagolva évekig megtartja kellő szilárdságát, jelentősebb porlás nélkül. Csomagolása dobozban, zsákban lehetséges, tetszés szerint fedett helyen. 

Miért ez a jövő energiája?

A földgáz ára az utóbbi években folyamatosan nőtt, és hasonló tendencia várható a jövőben is. Az orosz importfüggőség miatt az ellátási zavarokat sem lehet kizárni a továbbiakban. Ezt az emberek nagyon jól tudják, nem véletlenül élénkült meg a vegyes tüzelésű kazánok, kandallók iránti kereslet olyan nagymértékben az elmúlt évben. Ahol fával lehet fűteni, ott brikettel is.


Milyen lehetőségek vannak az értékesítés terén?

A biobrikett előnyeit a tűzifával és a szénnel szemben már ismertettük, könnyen belátható hogy jelenleg a brikett a legelőnyösebb fűtőanyag. Ahogy a lakosság egyre jobban megismerkedik a biobrikettel, egyre nagyobb lesz rá az igény. A fűtési szezon előtt mindig hiány van megfelelő mennyiségű és minőségű brikettből a piacon. A magas földgáz árak miatt a jóval olcsóbb brikettnek szinte korlátlanok a piaci lehetőségei. Annál is inkább, mert a jelenlegi magyarországi gyártók termelésük jó részét külföldön értékesítik. Nyugat-Európában a biomasszával történő fűtés sokkal szélesebb körben elterjedt, mint nálunk. Hazánk az alternatív fűtési módok területén jelenleg egy jelentős fejlődési folyamat elején tart. Tehát ha még most száll be valaki a brikett vagy pellet gyártásba, az biztosan számíthat arra, hogy egy hosszú távon jól profitáló üzletágat választ.


Brikettálást kezdő vállalkozók részére, borászatoknak is kiegészítő jól megtérülő vállalkozás, egy legújabb 2 műszakban speciális hűtővel gyártó új brikettgép a VERTIKÁL.

Kíválóan brikettálja a hatalmas alapanyagkészletet biztosító szőlővenyigét és a szárított szőlőcefrét. A szőlőcefrének nyugaton jelenleg igen nagy az értéke, magas kalóriatartalma (5000 Kcal), valamint a Nyugat-Európai piac most nagy felvevője a brikettnek a grill sütésnél a hús zamata különleges lesz, ami miatt népszerű. A jelenlegi fa alapanyag hiány miatt a szőlő venyige és a cefre (pálinka főzésnél nagy mennyiségben jelentkezik gyümölcscefre is), illetve a szőlő cefre a szőlészeteknél. borkombinátoknál, szinte ingyen beszerezhető! A Vertikál brikettgép leírása:

magasság: 2000 mm., hosszúság: 1500 mm, mélység 1600 mm, motor 11KW, tartály:1000x1000x800x800mm, brikettátmérő: 80mm, súly:1550 kg. Ára: 29.170 Euro

Műszaki leírása: A hidraulikus présben három hidraulikus henger dolgozik percenként 7 présciklust teljesítve. Tápellátás igény: 400 V 50 Hz Elektronikus nyomásmérő bolygatómű az anyag ellenőrző szonda hőmérséklet és olajszint mutató automatikus alapanyag adagolási szabályozó tartály kihordó csigával kiegészítve A brikettgépek beépített PLC érintőképernyőnek köszönhetően vezérelhetők a szintén beépített olajmelegítő pedig hideg időben lehetővé tesz a gyors indítást. LEDS controll gép pozicióját ellenőrzi A két műszak akár 24 órás üzembetartásához szükséges a speciális Chiller System hűtő (25 l)

A Vertikal brikettgép típust azért fejlesztette ki a gyár, amely a hozzátartozó szuper hűtővel (25l) 220kg/h teljesítménnyel 2 műszakban is képes gyártani. Teljes automatizált vezérlésű, beállítja a brikett hosszát a kívánságnak megfelelően, valamint az új típusú adagoló és forgácsbetöltő rendszere megakadályozza a tárolóban tartályban a forgács vagy más alapanyag feltorlódását. A különböző alapanyagok különböznek egymástól figyelembe véve a z anyag sűrűségét a motor teljesítményét a gyártott brikett átmérőjét a garat áteresztőképességet automatikusan szabályozza. a tartály mérete nagy mennyiségű alapanyag tárolását teszi lehetővé. A Vertikál gépsorozat az 5,5 KW motorral felszerelt az E70 típustól felfelé 11KW -os motor működik.

Vertikál E70 ECO motor: 7,5 KW kapacitása: 50-120 Kg/h, Ára 18.410 Euro

Vertikál árak: E55 (5,5 KW) 15-60 Kg/h: Ára: 14.630 Euro

Vertkál E60 Eco motor 5,5 KW 25-70 Kg/h 15.120 Euro

Vertical E70 motor 11 KW  80-160Kg/h. 26.040 Euro

Minden brikettgép esetében megrendeljük a gépet, az átutalást elintézzzük a szállítást kívánságra gyűjtőkamionnal behozzuk. Szakember végzi a beüzemelést a gép 12 hónapos garanciával rendelkezik,szervízkulcsokkal magyar nyelvű használati kézikönyvvel és egyéb megfelelősségi tanúsítványokkal, zajkibocsátási tanúsítvánnyal. 

 

Törkölybrikett

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató